Glazurowany filet indyczy z ostrym sosem czekoladowym na bazie czerwonego wina

Glazurowany filet indyczy z ostrym sosem czekoladowym na bazie czerwonego wina

Glazurowany filet indyczy z ostrym sosem czekoladowym na bazie czerwonego wina

 Dziś mam dla Was przepis , dzięki , któremu wygrałam konkurs ” Pokaż kujawski ze smakiem ” organizowany przez ZT Kruszwica S.A ….. i który sprawił , że już za niedługo w sklepach będziecie mogli zobaczyć książkę kucharską z przepisami 5 blogerów ( m.in. moimi ). Tak , to wydanie książki było jedną z nagród! Wiadomość o wygranej spadła na mnie jak grom z jasnego nieba!!!Popłakałam się ładne kilka razy ;)  Może nie jest to typowe … tradycyjne połączenie , które stosujemy w codziennej kuchni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.