Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie

Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie

Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie

Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie Kurczak w cytrynowo-czosnkowym o śródziemnomorskiej nucie to świetne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Łatwość przygotowania i minimum sprzątania dzięki przygotowaniu w jednym naczyniu powinny Was przekonać do zrobienia go samemu. 1 kg Mięsa z kurczaka (u mnie udka i podudzia) 2 Cytryny (mięsiste z dużą ilością soku) 2 tsp Musztardy Dijon 2 tbsp Miodu lub syropu klonowego 6 Ząbków czosnku 1 tbsp Oliwy 8 Małych ziemniaków (lub 4-5 średnich) 1 Czerwona cebula 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oslov.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.