Ciasto naleśnikowe wg przepisu Magdy Gessler

Ciasto naleśnikowe wg przepisu Magdy Gessler

Przepis na : obiad

Ciasto przygotowujemy najlepiej dzień wcześniej. Składniki: 100g mąki pszennej 10g cukru pudru szczypta soli morskiej 1 jajko 250ml mleka 25g stopionego, niesolonego masła 1 i 1/2 łyżeczki oleju roślinnego skórka starta z cytryny Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą. W osobnej miseczce wymieszać mleko z jajkiem, stopionym masłem i olejem i tą mieszankę dolewamy do przygotowanej mąki z cukrem. Dokładnie mieszamy. Jeszcze trzeba dodać startą skórkę z dwóch cytryn. Spróbujcie, naprawdę smaczne! Artyku...

Czytaj dalej na blogu Olcia gotuje!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.