Zupa cebulowa pod pierzynką.

Zupa cebulowa pod pierzynką.

Zupa cebulowa pod pierzynką.

Składniki: 1 kg cebuli 2 łyżki masła klarowanego 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka mąki 2 ząbki czosnku 1 płat ciasta francuskiego sól, pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w piórka cebulę. Przyrumienić ją, ale nie przypalić. Dodać posiekany drobno czosnek. Posypać mąką i szybko wymieszać. Zalać gorącym bulionem, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotować chwilę i wlać gorącą zupę do małych naczyń do zapiekania. Nakryć ciastem francuskim przyklejając je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa cebulowa, ciasto, zupa, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, czosnek, cebula, francuskie, ser żółty, ser, lekkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto, szybka zupa, zupa warzywna

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.