Kurczak sułtański

Kurczak sułtański

Kurczak sułtański

Imbir- Kłącza rośliny wieloletniej. Ceniony w sztuce kulinarnej, używany jest w postaci świeżych lub suszonych zmielonych kłączy. Stosowany jest w wielu potrawach i deserach. Hindusi uważają, że imbir pomaga w trawieniu i wzmaga pocenie. Składniki: 1 kurczak 3 łyżki masła klarowanego 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 puszka groszku konserwowego 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka imbiru sok z 1/2 cytryny sól 1/2 szklanki wody Wykonanie: Z kurczaka zdjąć skórę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, imbir, sok, papryka, groszek, ryż, desery, deser, mięso, jak zrobić wodę z cytryna, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, kurczak z ryżem, potrawy z kurczaka, kurczak duszony na ryżu, ryż smażony, mięso duszone

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.