Kurczak hajderabacki

Kurczak hajderabacki

Kurczak hajderabacki

Danie z kuchni hinduskiej Składniki: 1 kurczak 2 płaskie łyżeczki kurkumy 2 cebule 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 3 goździki 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka opłukać, usunąć z niego skórę i podzielić na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzać masło klarowane,dodać pokrojoną w plasterki cebulę i zarumienić ją, a następnie dodać  kardamon, cynamon, goździki, wymieszać i chwilę sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.