Sok malinowy

Sok malinowy

Sok malinowy

Składniki: 2 kg malin 2 kg cukru Przygotowanie: Maliny przebieramy i wsypujemy warstwami na przemian przesypując cukrem do słoi. Słoje zakręcamy albo przykrywamy gazą i odstawiamy na ok 5-7 dni w pomieszczeniu nie nasłonecznionym. Po tym czasie przecedzamy przez sito do garnka. ( owoce możemy użyć do wina :) ) a sok zagotowujemy i przelewamy do słoiczków wcześniej umytych i wygotowanych w piekarniku w temperaturze 100 C. Do ciepłych słoików wlewamy sok, zakręcając odstawiamy i obracamy do gór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Niezły MłynekNiezły Młynek

Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sok, malinowe, śniadanie, śniadania, maliny, deser, desery, obiad, ciasto, słoik, deser z owocami, cukier, malinowy deser, deser z malinami, ciasto z malinami

Inne przepisy z Niezły Młynek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.