Włoska pizza na cienkim cieście

Włoska pizza na cienkim cieście

Włoska pizza na cienkim cieście

Miałam już wiele prób z ciastem do pizzy, jedne bardziej inne mniej udane. Dotychczas miałam swoje ulubione ciasto jednak wyrasta ono za bardzo, a przez to, że jest w nim dość sporo drożdży ciężko je też rozłożyć w idealnie cienki okrąg. Na ten przepis do pizzy trafiłam dzięki jednej z książek, a jego autorem jest kucharz z Restauracji Bawełna w Łodzi . Nie odwiedziłam nigdy tego miejsca, ale zaciekawiło mnie to, że pizza wyrasta w lodówce i to zdecydowanie dłużej niż moje poprzednie ciasto. Jaki jest efekt? To ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

nietylkopastanietylkopasta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto na pizze, pizza , ciasto, sosy, placki, tarta, pizza na patelnie, ciasto francuskie, zapiekanka, obiad, sałatka, zapiekanki, tortilla, pieczarki, sałatki, gyros, sałatka gyros, sos do pizzy, pieczarki w cieście, ciasto słonecznikowe

Inne przepisy z nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.