Pierożki empanadas z wołowiną

Pierożki empanadas z wołowiną

Pierożki empanadas z wołowiną

Empanadas robi się w wielu miejscach ameryki południowej, środkowej czy w Meksyku. Za każdym razem nieco inaczej, z różnym nadzieniem, z różnym ciastem. Ciasto jednak zawsze jest takie kruche albo półkruche, a nadzienie możecie zrobić takie, jak lubicie najbardziej. Dziś postawiłam na pyszną wołowinę w meksykańskim stylu, przypominającą nieco moje chilli con carne. Ja zrobiłam ją w wersji pikanej, ale jeśli lubisz łagodniejsze smaki, to zmniejsz ilość chilli i pomiń papryczki jalapeno. Przygotowanie Ciasto kruch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Autor

nietylkopastanietylkopasta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, ciasto, pierogi, burrito, sałatka meksykańska, ciasto kruche, sałatka, dynia, sałatki, naleśniki, lasagne, krewetki, pieczone ziemniaki, babki, makaron, ryba, żeberka, kalafior, łosoś, naleśnik, ryby, sałatka z kurczakiem, sałatka z wedzonym kurczakiem, sałatka z kurczakiem wędzonym

Inne przepisy z nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.