Wtorek: Gryczotto z kaczką i orzechami

Wtorek: Gryczotto z kaczką i orzechami

Wtorek: Gryczotto z kaczką i orzechami

Kasza ugotowana na sypko miesza się z chrupkimi orzechami i stanowi świetny podkład do soczystego mięsa. Idealne na lunch do pracy. Czas: 40 minut Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla dwóch osób: ok. 18 zł Nazwa tego dania może wydać się pretensjonalna, bo to przecież zwykła kasza z niepotrzebnym pozowaniem na cudzoziemskie danie Może i tak, ale niezależnie od nazwy jest to danie proste a zarazem wykwintne, aromatyczne i bardzo smakowite. Miękka kasza ugotowana na sypko miesza się z chrupkimi kawałka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kaczki, mięso, pstrag, rukola, kasza gryczana, kalafior, ryby, ryba, obiad, kalafiorem, mięsa pieczone, obiad na szybko, szybki obiad, obiad dla 2 osób, pomysł na obiad, drugie danie, kalafior pieczony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.