Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem

Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem

Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem

Pyszna kremowa zapiekana z makaronu faszerowanego masą serowo-szpinakową. Manicotti robi się szybko i wcale nie jest trudne do przygotowania. Czas przygotowania : 10-15 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji: 2 solidne Manicotti na dwa sposoby Manicotti wywodzi się z południa Włoch, z Kampanii i Sycylii i jest tradycyjnym daniem obiadowym. Nazwę manicotti można przetłumaczyć jako rękawek, rękaw od koszuli, bo rzeczywiście makaron cannelloni faszerowany serem trochę koszul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, szpinak, zapiekanki, zapiekanka, naleśniki, sosy, cannelloni, placki, naleśnik, sos serowy, dania obiadowe, sos pomidorowy, ciasto, makaron ze szpinakiem, mięso, zapiekanka makaronowa, dania z makaronem, zapiekanka z mięsem , bez pieczenia, jajka faszerowane , ciasta z masa, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.