Piątek: Calzone z warzywami

Piątek: Calzone z warzywami

Piątek: Calzone z warzywami

Calzone to nic innego jak zawijana pizza i tak jak w przypadku pizzy kluczem do sukcesu jest ciasto. Reszta to absolutnie kwestia gustu, a w naszym przypadku również tego co zostało w lodówce. Calzone, jak pizza, może być z cienkiego, lub grubego ciasta. My wolimy cienkie jak pergamin. Lepiej smakuje wtedy warzywne nadzienie. Czas: 2 h (z czego aż 90 minut to czas, w którym rośnie ciasto. Samo przygotowanie i pieczenie to około 25 minut) Poziom trudności: łatwe Szacowana cena dla 2 osób: nie podajemy ceny – bo ca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, zupa pomidorowa, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, chorizo, sos pomidorowy, sosy, tarta, cukinia, placki, jajka z farszem, warzywa na patelnie, łatwe ciasto, tarta na słodko, sos do pizzy, sos pomidorowy do pizzy, placek z serem, placki z cukinii, pizza na patelnie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.