Czwartek: Pieczome sznycle z sałatką z brukselki i garantu

Czwartek: Pieczome sznycle z sałatką z brukselki i garantu

Czwartek: Pieczome sznycle z sałatką z brukselki i garantu

Obowiązkowy przepis dla wszystkich amatorów sznycli – prosty sposób jak uniknąć smażenia, uzyskując taki sam efekt, czyli chrupiący i soczysty kotlet. Cała tajemnica pieczonych sznycli tkwi w panierce. Przygotowanie : 15 minut Pieczenie: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 6 kotletów Schnitzel to po niemiecku kotlet, kawałek utłuczonego na cienko mięsa, zapanierowanego w bułce tartej, usmażonego na dość głębokim oleju z dodatkiem masła. Najbardziej znany na świecie jest sznycel wiedeński, z c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlety, kotlet, sznycle, sznycel, brukselka, bułki, sałatki, sałatka, mięso, majonez, kurczak, pierś, piersi, sałatka z granatem, mięsa pieczone, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, bez pieczenia, sałatka z majonezem, lekkie sałatki, sałatka z kurczakiem, filet z kurczaka, kurczak pieczony, tarta na słodko, salatka z jajkiem, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.