Pomidorowa jajecznica z fetą. Bardzo delikatna i puszysta :)

Pomidorowa jajecznica z fetą. Bardzo delikatna i puszysta :)

Pomidorowa jajecznica z fetą. Bardzo delikatna i puszysta :)

Przepis na : śniadanie

Czas na jajecznicę w nieco innej odsłonie. Przed Wami pomidorowa jajecznica z fetą. Bardzo delikatna, aromatyczna i pyszna. Serdecznie zachęcam do wypróbowania. W odróżnieniu od klasycznej jajecznica, musimy ją nieco dłużej smażyć z uwagi na utracony sok z pomidorów. W efekcie jajka ścinają się właśnie w nim i powstaje coś bardzo delikatnego Składniki (1 porcja): 2 jajka, 2 pomidory, 1/2 cebulki, łyżeczka oliwy z oliwek, 30g sera feta, łyżka kiełków rzodkiewki, szczypta soli , czarnego pieprzu, suszonego oregan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.