Dlaczego warto jeść strączki? Jak prawidłowo je przyrządzić, aby zminimalizować ich działanie wzdymające? Plus 15 najlepszych st

Dlaczego warto jeść strączki? Jak prawidłowo je przyrządzić, aby zminimalizować ich działanie wzdymające? Plus 15 najlepszych st

Nasiona roślin strączkowych niestety nie cieszą się zbyt dużą popularnością w Polsce, a szkoda! Strączki są bowiem niezwykle wartościowe, dostarczają wielu witamin i składników mineralnych , no i wspaniale smakują. Można z nich przygotować mnóstwo ciekawych propozycji kulinarnych. Z uwagi na fakt, że są źródłem białka roślinnego, to królują w dietach bezmięsnych, ale nawet osoby jedzące mięso powinny polubić się z nasionami roślin strączkowych. Dlaczego warto jeść strączki? Jak prawidłowo je przyrządzić, aby z...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.