Popękane ciasteczka czekoladowe

Popękane ciasteczka czekoladowe

Popękane ciasteczka czekoladowe

Mega czekoladowe i wilgotne ciastka, które zauroczyły mnie swoim wyglądem ;) Nazwałabym je magicznymi, ponieważ podczas pieczenia pięknie pękają. Cała sztuka polega na tym, by dobrze schłodzić masę czekoladową. Jeśli tego nie zrobimy, ciastka rozpłynął się w piekarniku i nie popękają.   Gorąco polecam wypróbować ;) Składniki: (na około 40 sztuk) Ciasto: 225 g posiekanej gorzkiej czekolady 110 g masła 2/3 szkl cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 i 2/3 szkl mąki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.