Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru

Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru

Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru

Przepis na : obiad

Afelia to przepyszny gulasz wieprzowy z Cypru. Dzięki długiemu i powolnemu gotowaniu w czerwonym winie z dodatkiem ziaren kolendry , mięso jest delikatne, soczyste i niezwykle aromatyczne. Kuchnia cypryjska Kuchnia cypryjska ma wiele wspólnego z kuchnią grecką i turecką. To sprawia, że wiele potraw w tych krajach jest takich samych albo różnią się tylko detalami, jak drobna zmiana w doprawieniu. Na przykład szaszłyki souvlaki są zaliczane do tradycyjnych potraw zarówno na Cyprze, jak i w Grecji . Podobnie jak ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

obiad, gulasz, śniadania, fit, ciasto, karkówka, szynka, ziemniaki, makaron, fasolka, pieczarki, lasagne, kolacja, fasolka szparagowa, polędwiczki wieprzowe, sałatka, sałatki, krokiety, cukinia, polędwiczki, szaszłyki, ogórki, wołowina, fasolka po bretonsku, sos winegret, salatka z makaronem, krokiety z pieczarkami, pieczarki w cieście, ciasto kruche

Inne przepisy z Na-talerzu.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.