Schab duszony w piwie i rozmarynie

Schab duszony w piwie i rozmarynie

Schab duszony w piwie i rozmarynie

Przepis na : obiad

Schab duszony w piwie i rozmarynie Oj jak dawno nie było na moim stole schabiku...Ale jak już pojawił się to w cudownym połączeniu piwa, cebuli, czosnku i oczywiście rozmarynu. Mięso duszone w piwie jest wybornie kruche i delikatne, a sos bardzo esencjonalny. Do tego tłuczone ziemniaczki, ogórek konserwowy i obiad gotowy. Składniki: 1-1,2 schabu 4 średnie cebule 3 ząbki czosnku 2-3 gałązki świeżego rozmarynu sól  świeżo zmielony pieprz 0,5 l jasnego piwa 0,5 l bulionu 3-4 listki laurowe 3-4 ziela angielski... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu na moim stole...

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.