Sernik tradycyjny z kandyzowaną skórką pomarańczy

Sernik tradycyjny z kandyzowaną skórką pomarańczy

Sernik tradycyjny z kandyzowaną skórką pomarańczy

Przepis na : deser

Pyszny, a zarazem prosty w wykonaniu. Jeden z niewielu serników, które można jeść jeszcze na ciepło - mniam! Do przygotowania użyłam domowej roboty kandyzowanej skórki pomarańczy. Przepis na sernik znalazłam na stronie Moje Wypieki. Zapraszam do pieczenia!Składniki na klasyczny sernik:1 kg twarogu z wiaderka200 g masła150 g cukru4 duże jajka50 g kaszy manny2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniaaromat waniliowy lub rumowybakalie: rodzynki i kandyzowana skórka pomarańczowaCZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MI... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.