Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki

Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki

Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki

Liści rzodkiewki wcale nie trzeba wyrzucać. Są wartościowym źródłem składników odżywczych. Zawierają pierwiastki i więcej witaminy C niż sok z cytryny. Mają właściwości oczyszczające i działają przeciwzapalnie. Oto przepis na prostą pastę kanapkową z soczewicy i liści rzodkiewki. Składniki liście z dwóch pęczków rzodkiewek 1 puszka soczewicy w zalewie 1 łyżka oleju lnianego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki bazylii kilka szczypt chili pieprz sól Liście rzodkiewki myjemy, wybieramy te ładne i zielone.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.