Kasza bulgur z bakłażanem i cukinią

Kasza bulgur z bakłażanem i cukinią

Kasza bulgur z bakłażanem i cukinią

Kasza bulgur jest znana na Bliskim Wschodzie już od 4 tys. lat. Otrzymuje się ją z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren najbardziej wartościowej odmiany pszenicy - durum. Produkty z durum są bogate w witaminy i minerały. Ten przepis zachwyci nie tylko fanów kaszy bulgur, ale także tych, którzy jeszcze nie mieli okazji jej spróbować. Składniki 200 g kaszy bulgur (drobnej) 500 ml wrzątku 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1 czerwona cebula 40 g ser żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu 1 łyżka oleju z pestek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, cebula, ser żółty, ser, cukinia, sos sojowy, duszone, sosy, warzywa, przekąska, niskokaloryczne, kuskus, mielone, mięso, przekąski, dania bez mięsa, sos ziołowy, dania na gorąco, sos do mielonego , warzywa na patelnie, lekkie dania, mięso mielone, mielone z warzywami, mięso duszone

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.