544. Budyń, ser i trochę kruszonki.

544. Budyń, ser i trochę kruszonki.

544. Budyń, ser i trochę kruszonki.

 jednoporcjowy budyniowy serniczek z kruszonką i brzoskwiniamiCzy tylko ja zawsze najpierw wyjadam kruszonkę i przypieczone boki? o.OSkładniki:ok.230g sera jak na sernikjajkolekko czubata łyżka waniliowego proszku budyniowego(ok.16g)aromat waniliowycoś do osłodzeniaszczypta soli1/2 brzoskwini z puszki+mąka do obtoczenia10g masła20g mąki żytniej/pszennejcynamoncoś do posłodzenia+cukierSkładniki na kruszonkę zagniatam ze sobą i chowam do lodówki.Piekarnik nagrzewam do 180stopni. Żółtko oddzielam od białka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu More food, love and dreams

Warto przeczytać

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.