Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Pyszna i wilgotna babeczka o smaku cytrynowym. Idealna do herbatki. Można ją dowolnie udekrować lub też po prostu posypać cukrem pudrem. składniki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kwaśnej śmietany 8 łyżek oleju 5 łyżek soku z cytryny skórka otarta z 2 cytryn do dekoracji :  polewa mleczna Helio   skórka cytrynowa Helio Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukier oraz proszek do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

migotka28

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cytryna, tarta, babki, sok, polewa, jajko, bułki, babeczki, babka cytrynowa, wielkanoc, ciasto, pyszne ciasto, ciasto cytrynowe, masa do babeczek, ciasto z masa, ciasta z masa, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, ciasto z białek

Inne przepisy z Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.