Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

Przepis na : obiad

Chili con carne, to potrawa kuchni meksykańskiej. Nie wiem, jak się ma do tego fakt, że „… w 1977 roku ogłoszono chili con carne „oficjalnym daniem stanu Teksas”. Obecnie co roku w San Antonio odbywa się „Festiwal królowych chili”, podczas którego wszystko toczy się wokół chili con carne.”  Dylemat, czyja to potrawa, zostawmy historykom. Najważniejszy jest fakt, że jest prosta w wykonaniu, pożywna i niewątpliwie bardzo smaczna.   Składniki: - 1 kg mięsa mielonego mieszanego   (600g wołowiny, 400g wieprzowiny)-... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomidor, mielone, papryka, mięso, pieczarki, mięso mielone, proste i szybkie przepisy, cebula, czosnek, cynamon, suszone pomidory, chilli, fasola, kuchnia meksykańska, wieprzowina, wołowina, czerwona fasola, fasola czerwona, sosy, ryż, tortilla, obiad, mielone pieczarki, pieczarki w sosie, sos do ryżu, sos do mielonego , sos chilli, pieczarki z ryżem, dania bez mięsa, ryż smażony

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.