2 korzyści z czarnej porzeczki -nalewka i likier

2 korzyści z czarnej porzeczki -nalewka i likier

2 korzyści z czarnej porzeczki -nalewka i likier

Składniki: 1 i ½ kg  dojrzałych czarnych porzeczek 500 g cukru 125 ml spirytusu (90 – 96 %) 3x0,5 litra czystej wódki (40 %) przepis z tu Wykonanie Porzeczki dokładnie oczyścić,opłukać i osuszyć  Włożyć do dużego słoja, przesypując cukrem  warstwy owoców. Zamknąć słój i pozostawić na 4 tygodnie w ciepłym, słonecznym miejscu. Raz dziennie słojem potrząsną ć, ,a co trzeci dzień odkręcić na chwilę i odgazować. Po 4 tygodniach zlać sok do wyparzonego, suchego naczynia, wymieszać go ze spirytusem i wstawi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.