Racuszki ryżowo - drożdżowe

Racuszki ryżowo - drożdżowe

Racuszki ryżowo - drożdżowe

Fajne i inne od tych wszystkich które do tej pory jadłam. Naprawdę warto spróbować.Składniki:2 szklanki ugotowanego kleistego ryżu(szklanki pełne ryż powinien być w nich dobrze ubity,aby nie było pomiędzy wolnej przestrzeni)30 g drożdży2 jajka1/2 szklanki letniego mleka3 łyżki brązowego cukru3/4 szklanki mąki pszennej3 łyżki płatków owsianychłyżka cukru waniliowegoWykonanie:Letnie mleko mieszamy z cukrem i drożdżami. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby zaczęły pracować. Ok.15 minut.DO naszego zaczynu dodajemy ryż,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje pyszne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.