Udziec wołowy z sosem pieczarkowym.

Udziec wołowy z sosem pieczarkowym.

Udziec wołowy z sosem pieczarkowym.

Przepis na : obiad

Składniki na mięso: 500 g udźca wołowego bez kości kolendra rozdrobniona, papryka ostra mielona oliwa 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1/2 szklanki wody Składniki na sos: 250 g pieczarek 1 łyżeczka oliwy czosnek granulowany, pieprz, szczypta soli 1 łyżeczka mąki gryczanej 1 szklanka (250 ml) mleka 1,5 % Mięso kroimy na kawałki, polewamy oliwą i z każdej strony posypujemy przyprawami - wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Wykładamy do wylanego oliwą (tylko odrobinę na dno) naczynia żaroodpornego i polewa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.