Gulasz wołowy z kaszą jaglaną.

Gulasz wołowy z kaszą jaglaną.

Gulasz wołowy z kaszą jaglaną.

Przepis na : obiad

Składniki: 250 g mięsa wołowego na gulasz 500 ml przegotowanej wody 1 kostka do dań mięsnych papryka ostra mielona, pieprz 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso płuczemy, kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i  również smażymy na maśle. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i doprawiamy do smaku. Kiedy już nam się zagotuje dodajemy kostkę mięsną i gotujemy (od czasu do czasu mieszając) do miękkości mięsa. Podajemy z kaszą jaglaną lub ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.