Muhallabieh z wiśniami i syropem z hibiskusa

Muhallabieh z wiśniami i syropem z hibiskusa

Muhallabieh z wiśniami i syropem z hibiskusa

Przepis na : deser

Jak podają autorzy jest to mleczny kisiel a w zasadzie palestyńska panna cotta tyle że lżejsza i łatwiejsza w wykonaniu. Ja napiszę że jest obłędna w smaku, bardzo aromatyczna i znika przeszybko. Dlatego teraz jest idealnym deserem i spróbujcie jej koniecznie. Przepis pochodzi z książki "Palestyna" Sami Tamimi i Tara Wigley. To jak zabieramy się do gotowania? Muhallabieh z wiśniami i syropem z hibiskusa przepis. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.