Jaja sadzone w oliwie z sumakiem i pasta z awokado

Jaja sadzone w oliwie z sumakiem i pasta z awokado

Jaja sadzone w oliwie z sumakiem i pasta z awokado

Przepis na : śniadanie

Jaja sadzone w oliwie i zapiekane to przepis kuchni północnego Izraela. Niewiele potrzeba składników oprócz dobrych jaj, dobrej oliwy i znakomitego sumaku. Sumak, przyprawa krajów bliskiego wschodu, lekko kwaskowata, idealna do jaj. Do jaj idealnie pasuje tutaj pasta z awokado z czerwonym pieprzem i ulubione pieczywo na zakwasie. Polecam gorąco. Inspirację znalazłam u FIK-a a przepis pochodzi z książki "Divine Food" pod redakcją Davida Halivy. Proponuje wykorzystać pomysł i cieszyć się pysznym śn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.