Bucattini al'a Alfredo

Bucattini al'a Alfredo

Bucattini al'a Alfredo

W 1914 Alfredo di Lelio kucharz i właściciel restauracji Alfredo w Rzymie zrobił pyszny makaron nazwany później Fettuccine Alfredo. Danie to zrobił on pierwotnie dla swojej żony, która miała duży problem nudnościami w ciąży. Okazało się ono tak dobre, że szybko wprowadził je do menu w restauracji gdzie zostało odkryte i wypromowane przez hollywoodzką parę Mary Pickford i Douglasa Fairbanksa. Danie to składa się z makaronu fettuccine, parmezanu i masła. Jest wiele różnych kombinacji i wariacji tego przepisu. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, brokuły, krewetki, brokuł, kurczak, sosy, szparagi, dania z makaronem, kurczak z czosnkiem, kurczak z makaronem, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.