Dżem z cukinii, dżem cukiniowy

Dżem z cukinii, dżem cukiniowy

Dżem z cukinii, dżem cukiniowy

U nas w domu cukinia jest odkrywana jako źródło wielu kulinarnych inspiracji od jakiś 3 lat. Wcześniej jakoś nie przepadałam za cukinią a teraz jawi się ona jako swoiste odkrycie kulinarne. Świetna do sałatek, zup czy na placki. Ale po raz pierwszy w tym roku spojrzałam na cukinię jako produkt cukierniczy Tak, tak. Ten przepis nie oddaje pełnej „cukierniczności” cukinii, ale niebawem zaproszę Was na pyszne ciacho z cukinią. Co prawda było już ciasto i ciasteczka z dodatkiem cukinii, ale teraz przyszła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, galaretka, ciasto, zupa, przetwory, naleśnik, placki, naleśniki, deser, desery, dania obiadowe, ciasteczka, sałatki, sałatka, słoik, ciasto na naleśniki, placki z cukinii, ciasto z galaretka, ciasto cytrynowe, pyszna sałatka, deser z galaretka, naleśniki z warzywami, szybka zupa, fajne ciasta, szybkie ciasto, lekkie sałatki, szybkie sałatki, szybka sałatka

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.