Frittelle - włoskie mini pączki (bez glutenu)

Frittelle - włoskie mini pączki (bez glutenu)

Frittelle - włoskie mini pączki (bez glutenu)

Frittelle to pyszne, małe, włoskie pączusie, coraz bardziej popularne w Polsce, znane również pod nazwą fritole. Występują w przeróżnych odmianach, z dodatkiem drożdży i bez, same lub z nadzieniem. Ciasto zawiera zwykle aromatyczną skórkę z pomarańczy i cytryny, czasem rodzynki. Wersja, którą prezentuję poniżej jest bardzo przyjazna dla alergików, nie zawiera bowiem glutenu i drożdży, mleko zaś można dodać zarówno zwierzęce jak i roślinne. Pączusie przygotowuje się bardzo szybko i prosto. Włosi jedzą je jeszc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu maniapieczenia

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

maniapieczenia

Przepyszne domowe ciasta, ciasteczka oraz desery. Tradycyjne polskie przepisy a także słodkości z różnych stron świata. Zdrowsze wersje popularnych deserów. Słodkości bezglutenowe. Autorskie przepisy ze zdjęciami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, ciasto, pączki, kokosowe, bezglutenowe, ciasteczka, ciasto z bezami, ciasta z masa, pyszne ciasto, szybkie ciasto, ciasto kokosowe, pączki pieczone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasteczka kokosowe

Inne przepisy z maniapieczenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.