Kompot truskawkowy na zimę

Kompot truskawkowy na zimę

Kompot truskawkowy na zimę

Ten kompot moja teściowa przygotowuje od zawsze. Na każdym niedzielnym obiedzie od jesieni-wiosny serwuje ona kompoty ze słoików o przeróżnych smakach. Królem jest jednak kompot z truskawek. Jest on na tyle mocny w smaku, że można go rozcieńczać dla większej ilości osób.   Dla kogo: dla lubiących napić się w zimie kompotu do obiadu dla ceniących domowe przetwory dla pałających miłością do truskawek Składniki: 300g truskawek 3 łyżki cukru woda (do napełnienia słoika) Wykonanie: Słoik i zakrętki myjemy i w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.