Frużelina do ciast i deserów

Frużelina do ciast i deserów

Frużelina do ciast i deserów

Dla kogo: dla lubiących owocowe dodatki dla szukających czegoś nowego do polania naleśniczków czy placuszków dla chcących wykonać domową frużelinę Składniki: 500 g owoców (świeżych lub mrożonych) 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 1 łyżce wody Wykonanie: Owoce umyj, wysusz i usuń pestki (ewentualne skórki).  W garnuszku wymieszaj owoce wraz z cukrem. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Autor

maniawypiekania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, sosy, frużelina, porzeczki, czerwona porzeczka, sok, maliny, czarna porzeczka, malinowe, figa, gruszka, żurawina, pomarańcze, wiśnia, śliwka, truskawka, czereśnie, placuszki, truskawki, ciasto, ciasto owocowe, ciasto z malinami, ciasto z porzeczką, ciasto ze śliwką, ciasta z jabłkami, ciasto z gruszkami, ciasto z truskawkami, ciasto z bezami

Inne przepisy z Mania Wypiekania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.