Risotto z bobem i kwiatami cukinii na bazie Prosecco

Risotto z bobem i kwiatami cukinii na bazie Prosecco

Risotto z bobem i kwiatami cukinii na bazie Prosecco

Nie jest trudno mnie oczarować. Wystarczy przygotować idealne risotto i podać je z lampką mojego ulubionego trunku, czyli Prosecco. Natomiast połączenie musującego wina z ryżem już w pierwszych etapach przygotowania dania już w ogóle może gwarantować tylko sukces. Delikatne, smażone na maśle kwiaty cukinii i sezonowy bób to idealne dodatki do tego dania. Koniecznie przygotujcie to danie jeszcze dziś, gdyż sezon na bób i kwiaty cukinii jest tak krótki. Składniki (na 2 porcje): 1/2 szklanki ryżu Arborio 1 lampk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.