Rogaliki

Rogaliki

Rogaliki

Odkąd pamiętam co roku w okresie karnawału moja babcia piecze rogaliki z tego przepisu. Jej rogaliki są ładniejsze i zgrabniejsze, ale moje wyszły i tak nie najgorzej, a smakują równie dobrze co babcine. Do rogalików można dodać dowolny dżem lub marmoladę. Ja użyłam kakaowe powidła śliwkowe i dżem gruszkowo-bananowy, który dostałam od mojej teściowej. Składniki: 500 g mąki 1 opakowanie margaryny ½ szklanki śmietany 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z śmietaną i cukrem. Mąkę przesia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.