Kokosowe kulki z piersi kurczaka (na parze)

Kokosowe kulki z piersi kurczaka (na parze)

Kokosowe kulki z piersi kurczaka (na parze)

Przepis na : obiad

Znane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) )Składniki (1 porcja - zdjęcie):250 g piersi z kurczaka0,5 roztrzepanego jajka1 łyżka (10 g) bułki tartej3 łyżeczki sosu sojowego4 łyżki (20 g) wiórków kokosowych0,5 łyżeczki cukru sólPrzygotowanie: 1. Mielimy pierś z kurczaka.2. Połowę wiórków kokosowych rozdrabniamy w blenderze (bez przesady, tylko żeby były trochę drobniejsze)3. Do zmielonego mięsa dodajemy połowę jaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malowane smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.