Kaczka faszerowana kaszą i kapustą kiszoną

Kaczka faszerowana kaszą i kapustą kiszoną

Kaczka faszerowana kaszą i kapustą kiszoną

Przepis na : obiad

Składniki: 1 kaczka (moja miała 2,3kg) 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej 300 g kiszonej kapusty 100 g boczku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku kminek mielony czosnek granulowany majeranek sól, pieprz Wykonanie: Oczyszczoną, umytą, osuszoną kaczkę natrzeć czosnkiem granulowanym, majerankiem oraz solą i pieprzem. Odstawić do lodówki. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, kapustę pokroić na mniejsze kawałki, dodać kminek mielony i ugotować do miękkości. Obraną cebulę i boczek pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć cebul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.