Torcik cynamonowo- czekoladowy

Torcik cynamonowo- czekoladowy

Składniki: ciasto: 0,5 kubka mąki pszennej  2 lyzki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka czekolady gorzkiej 0,5 kostki masła przyprawa do piernika 0,5 kubka miodu  mus: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 2 op śmietany kremówki 2 łyżeczki cynamonu 4 łyżeczki żelatyny polewa: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej min 75% kakao 1 op śmietany kremówki  4 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: masło wrzucamy do rondelka,rozpus...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.