Sernik na zimno

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Przepis na : deser

Składniki: masa serowa: 3 żółtka 2 szkl śmietany kremówki 30/36%- 2op 200g lub 1- 500g 0,5 szkl cukru 2serki homogenizowane- mogą być waniliowe lub 1 naturalny i 1 waniliowy: wtedy sernik będzie mniej słodki. Serki mogą też być owocowe, czekoladowe lub straciatella.W zależności od tego na co mamy ochotę   1 małe opakowanie żelatyny- 90g 0,5 szkl wody  spód: 1 opakowanie maślanych ciasteczek 0,5 kostki miękkiego masła. Przygotowanie: do garnka wlewamy wodę, do miski wbijamy żółtka, dolewamy 0,5 szkl śmietan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, ciasta z kremami, ciastka kremówki, ciasteczka, galaretka, zdrowe przepisy, zdrowe, proste i szybkie przepisy, czekoladowa, dekoracje, przepisy fit, fit, słodkie, serniczek, łatwe , deser, niskokaloryczne, torty, tort, desery, masa z galaretki, deser fit, serniki na zimno, sernik na zimno, najlepszy sernik, prosty deser, sernik na czekoladowym spodzie, czekoladowe ciasteczka , szybki deser, deser z galaretka

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.