Eklerki Magdalenki

Eklerki Magdalenki

Eklerki Magdalenki

Ciasto:  1 kubek mleka 3/4 szkl wody 0,5 kostki masła łyżka cukru 2 szklanki mąki 8 jajek Nadzienie: 2 op śmietany 36%- 400-500ml 1.5 szklanki mleka 0.5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 duże żółtka Do dekoracji:    lukier lub czekolada wg uznania przygotowanie: Mleko i wodę gotujemy, dodajemy masło i cukier, mieszamy. Stale podgrzewając, stopniowo dosypujemy mąkę.  Zdejmujemy ciasto z gazu, czekamy aż trochę ostygnie i kolejno wbijamy po dwa jajka. Całość mieszamy na gładkie c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, jajko, czekolada, bita śmietana, dekoracje, polewa, ciastka , lukier , krem, deser, desery, francuskie, ciasteczka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciastka z ciasta francuskiego, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową, ciasto z masa, ciasta z masa, ziemniaczane ciasteczka, ciasteczka z czekolada, ciasteczka budyniowe, szybki deser

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.