Knekkebrød, norweski chlebek chrupki

Knekkebrød, norweski chlebek chrupki

Knekkebrød, norweski chlebek chrupki

Chlebek chrupki popularny był a może jeszcze jest nadal w krajach Skandynawii. W Norwegii jest pod nazwą Knekkebrød i pod taką był pieczony w 2014r. w czerwcowej piekarni prowadzonej  przez Anię z bloga Kuchennymi drzwiami w której brałam udział. Można piec z pierwszego lub drugiego przepisu. Ilość poszczególnych ziaren, można dowolnie zmieniać na takie jakie najlepiej lubimy. Można oczywiście ziaren nie prażyć tylko wszystkie składniki połączyć i zalać wodą tak jak w oryginalnym przepisie. Gdzieś wyczyta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.