Risotto ze szpinakiem i czerwoną soczewicą (Risotto con spinaci e lenticchie rosse)

Risotto ze szpinakiem i czerwoną soczewicą (Risotto con spinaci e lenticchie rosse)

Risotto ze szpinakiem i czerwoną soczewicą (Risotto con spinaci e lenticchie rosse)

SKŁADNIKI  (4 porcje) 250 g ry ż u    200 g czerwonej soczewicy 400 g szpinaku 1,5 l bulionu warzywnego 50 g startego parmezanu 40 g masła  1 cebula s ó l, pieprz   oliwa z oliwek papryczka chili  **** INGREDIENTI  (4 porzioni) 250 g di riso 200 g di lenticchie rosse 400 g di spinaci 1,5 l di brodo vegetale 50 g di parmigiano grattugiato 40 g di burro 1 cipolla sale, pepe olio d'oliva peperoncino  PRZYGOTOWANIE Przygotowanie risotto rozpoczynamy od przepłukania socz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, ryż, szpinak, mięso

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.