Zapiekane spatzle na sposób Madame Edith.

Zapiekane spatzle na sposób Madame Edith.

Zapiekane spatzle na sposób Madame Edith.

Spätzle. O tym daniu przeczytałem na  bloku kulinarnym Madame Edith [TUTAJ]. Byłem kilka razy we Wiedniu, ale jakoś ten specjał umknął mojej uwadze. Przeczytałem i postanowiłem wypróbować. Jest to danie bardzo syte, ciężkie,  ale smak jest wyborny. Składniki na 2 porcje: 15 dag spaetzle ( użyłem gotowych ) 10 dag szynka konserwowa 2 cebule 10 dag ser roquefort 10 dag ser ementaler 2 jajka 2 łyżki masło 1 łyżka oliwy pieprz świeżo mielony "Madame" -  spatzle  wykonała... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.