Tradycyjne kotlety mielone

Tradycyjne kotlety mielone

Tradycyjne kotlety mielone

  Dziś dla odmiany nie będzie eksperymentów, tylko klasyka w najczystszej postaci. Co wcale nie oznacza, że nie da się jej modyfikować, o czym wspomnę dalej. Soczyste, pyszne kotlety mielone z chrupiącą skórką to danie, które każdy zna z rodzinnego domu, ale nie każdy potrafi przyrządzić, a zapewniam, że jest to naprawdę proste :) Składniki (na ok. 12 kotletów):   - kilogram mięsa mielonego - dwie duże cebule - dwa jajka - dwie bułki kajzerki - bułka tarta  - olej do smażenia - sól, pieprz Używamy al... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne zapędy Kokosa

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.