Zielone gnocchi

Zielone gnocchi

Zielone gnocchi

Przepis na : obiad

Zielone gnocchi Postanowiłam troszkę odmienić nasze tradycyjne kopytka i dziś zachęcam Was do przygotowania włoskich kluseczek gnocchi z dodatkiem natki, czyli na zielono. Doskonale smakują po prostu posypane świeżo startym parmezanem i skropione oliwą z oliwek. Ja dodaję do nich pesto z rukoli, ale doskonały też będzie każdy inny prosty sos. Tutaj mała ściągawka: Pesto z buraka liściowego Mangold Bazyliowe pesto Sos śmietanowy z szynką i gorgonzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, sosy, makaron, makarony, ziemniaki, ziemniak, mąka, sos do makaronu, sos pomidorowy, rukola, zupa pomidorowa, ciasto, lekka, włoska, kluski, makaron z pesto, szybki sos pomidorowy, szynka, pomidor, pieczenie, burak, sos serowy, kopytka, pesto pomidorowe, obiad, siekane, buraki, lekkie ciasto, szybkie ciasto, szybki ciasto

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.