Podczas lata chłodnik gości na naszym stole bardzo często. Oczywiście prym wiedzie ten klasyczny litewski, ale robię go także z innych warzyw. Natomiast w tym roku odkryłam botwinkę kiszoną w maślance i właśnie na jej bazie postanowiłam przygotować tę pyszną letnią zupę. Chłodnik wyszedł wspaniały i bardzo charakterny, dzięki kiszonej maślance właśnie. Jeśli nie przepadacie zbytnio za tak intensywnymi zupami, na początek dodajcie mniej maślanki. W razie potrzeby zawsze można jej dodać więcej. Zam... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...