Świąteczny sos chrzanowy

Świąteczny sos chrzanowy

Świąteczny sos chrzanowy

Przepis na : śniadanie

Sos chrzanowy to nieodzowny element Świąt Wielkanocnych. Ma wszechstronne zastosowanie; do wędliny, zimnych mięs, pasztetów czy jajek. Taki sos można zrobić 2-3 dni przed podaniem, nabierze mocy chrzanu, polecam 😊      Składniki: -1 łyżeczka masła  -1 łyżeczka maki pszennej  -1 szklanka (250 ml) śmietany 30-36 % -1 korzeń świeżo tartego chrzanu -sól, cukier -sok z cytryny -2 plasterki cytryny -żółtko   Masło roztopić, zmieszać z mąką, rozprowadzić śmietaną, zagotować. Po zesta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.