Domowy sok z winogrona

Domowy sok z winogrona

Domowy sok z winogrona

  Składniki:   -winogrono -cukier  Sok uzyskałam poprzez parowanie w sokowniku. Ponieważ moje winogrona są bardzo słodkie, cukru dodałam tylko szklankę ( 250 ml ) na pełny wsad owoców w sokowniku o poj. 5 l Gorący sok zlewałam na bieżąco do przygotowanych wcześniej słoików, po zakręceniu odwracałam do góry dnem i odstawiałam do całkowitego wystygnięcia.   Ten i inne metody pozyskiwania soków opisane są na mojej stronie Zapraszam do lektury :)  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.